ELÄMÄ VOITTAA!

Lauantai 11.5.2024 klo 13.37


Tänään kolme vuotta sitten kirjoitin Facebookiin muun muassa näin: "...emme anna periksi. Vaikka tänäkään vuonna koronan vuoksi emme pysty toimittamaan perinteistä kylvön siunaamista Nurmijärvellä pellon laidalla, pyydämme siunauksen silti! Viime vuonna [siis 2020] - silloinkin siis koronatilanteen vuoksi - toimitin toukosiunaamisen Nurmijärven kirkon edustalla videolähetystä varten. Koska Jumalamme takuuvarmasti seuraa myös nettiä, rukoilemme nyt tässä [netissä yhdessä]..."

Jumalalle kiitos, että nuo vuodet ovat takanapäin. Tänäänkin on saanut olla kylvön siunaaminen Vaihian tilalla Eläkeliiton Nurmijärven yhdistyksen organisoimana.

Kun ajelin siunaamisen toimittamisen jälkeen tuolta Röykästä Perttulan ja Uotilan läpi taas tänne seurakuntatoimistolle, ihailin lehteen puhkeavaa maisemaa. Tänäkin keväänä on ollut monenlaista vaikeutta - nyt säiden kautta - kun siis on ollut takatalven lumimyräkkää, yöpakkasia ja yhä on kuivuutta. Silti saamme luottaa viljelynkin osalta Jumalan siunauksen aina lopulta tuovan avun. Röykässä siksi luottavaisin mielin luin Jumalan sanaa myös profeetta Sakarjan kirjasta: "...hän lähettää sadekuurot. Hän antaa viljan viheriöidä jokaisen pellolla." (Sak. 10: 1)

Herra pitää meistä huolen. Myös äitien kautta. Ajatukseni kantavat jo huomiseen juhlapäivään. Onnea ja siunausta äidit - te korvaamattomat!

Kuitenkin tiedän, että kaikille äiti-asia ei ole vain ilon ja kiitoksen asia, vaan myös kipeyden, kaipauksen, äidin puuttumisen paikka...


Erityisesti tällaisessa tilanteessa haluan muistaa sinua rukouksessa. Rukoilla sinulle voimaa ja luottamusta. Että niin kuin koronavuosien läpi kuljimme, niin kuin säiden vaihteluiden keskellä toimimme, niin myös Jeesus suokoon sinulle rohkeutta ja ilon pilkahduksia katkeruuden ja väsymyksenkin keskellä.

Uskommehan kaikki: elämä voittaa lopulta aina! Sillä saamme turvata Jumalaan - Hän johtaa meidät läpi kaikkien vaiheiden. Nostaen, kantaen; ja kerran Hän kantaa kaikki omansa myös Taivaan kotiin saakka.

Siunausta toivottavasti kohta jo harppauksin etenevään kevääseen!